.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Kasteel van Lavoûte-sur-Loire
Kasteel van Lavoûte-sur-Loire

Beleef de ongerepte Loire

Uw vakantie aan de bron van de laatste ongerepte rivier in Europa.

De ongerepte Loire is een natuurbestemming bij uitstek! De bron van de ongerepte Loire bevindt zich in het middengebergte en de rivier biedt vanaf Mont-Gerbier-de-Jonc een variatie aan landschappen die zeldzaam is op het niveau van een departement. Alle natuuractiviteiten zijn hier mogelijk.

Mont-Gerbier-de-Jonc, bron van de rivier de Loire
Mont-Gerbier-de-Jonc, bron van de rivier de Loire

Zoveel manieren om te ontdekken

Tussen diepte engtes en brede dalen worden de fauna en flora onthuld naarmate de rivier verder stroomt… Dankzij de uitgebreide mogelijkheden worden zowel gezinnen als sportfanaten, liefhebbers van cultuur en meer beschouwende bezoekers verleid... alles is mogelijk, van wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen of vissen.

 

De mooiste paden langs de Loire onthullen aan de wandelaars de geheimen van de ongerepte Loire, de eerste kastelen, de zandstranden, de verbazingwekkende engtes...

 

Het reliëf van de ongerepte Loire biedt schilderachtige wegen met een gevarieerd profiel, een paradijs voor fietsers… Het is intens trappen om bij Mont-Gerbier-de-Jonc te komen! Maar de ontdekking is de moeite waard!

 

Een landschap bezaaid met kastelen

De ongerepte Loire is rijk aan gebouwd erfgoed met meer dan twintig kastelen en vestinghuizen. Achter de bocht in de rivier, net als in een theaterdecor richten zich de ruïnes van het kasteel van Arlempdes op, het eerste kasteel aan de oever van de Loire vanaf zijn bron en een stukje verder stroomafwaarts, het kasteel van Lavoûte-Polignac, het eerste "vrijetijdskasteel"...

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums