.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Alpineskiën in de Auvergne met Arnaud Malbos

Arnaud Malbos is ski-instructeur aan de Ecole de Ski Français in het skioord Le Lioran. Van de maand december tot en met de paasvakantie geeft hij les aan volwassenen en kinderen die niet kunnen wachten om kennis te maken met de skigeneugten in de massieven van de Auvergne. Skiën in de Auvergne, in Le Lioran, Le Mont-Dore of Super-Besse, heeft zo zijn bijzonderheden. Arnaud vertelt er ons meer over.

Arnaud Malbos - Ski-instructeur aan de ESF
Arnaud Malbos - Ski-instructeur aan de ESF

Skivakanties met het gezin

"De skioorden van de Auvergne staan erom bekend dat ze eerder op gezinnen gericht zijn. Ze zijn niet overdreven groot en bieden een gezellige en intieme omgeving. Dankzij de rustige avonden kunnen kinderen en ouders van een welverdiende rust genieten, na een hele dag de pistes afgedaald te zijn.
Er werden infrastructuren voorzien voor de allerkleinsten: sleeën, kleuterdagverblijven, speelruimten...
De Auvergne heeft een heuvelachtig gezicht, waardoor skiërs van alle niveaus plezier kunnen beleven. Er kan worden geskied tussen de sparren en op een grote verscheidenheid van kleine pistes. Het grote aantal rode pistes garandeert echte ontspannende momenten.
Onze skioorden zijn op mensenmaat gemaakt. Hier is alles vlak bij."

 

De 3 niet te missen skilocaties in de Auvergne

"Super-Besse, Le Lioran en Le Mont-Dore spreken een zelfde publiek aan dat vooral uit gezinnen bestaat.  Skioord Le Mont-Dore trekt een ander type hartstochtelijke liefhebbers aan: beoefenaars van skiën buiten de pistes en ijsklimmen.
Skioord Le Lioran is direct bereikbaar met de trein, wat de toevloed van skiërs uit aangrenzende regio's verklaart. Super-Besse profiteert dan weer van de nabijheid van de autosnelweg A 75."

 

Le Lioran
Le Lioran

Niet alleen skivakanties

"Elke week worden afdalingen met fakkels georganiseerd, net als feesten voor vakantiegangers en de plaatselijke bevolking: Fête de la Raquette (sneeuwschoenenfeest), Fête de la Montagne (bergfeest) en andere feestelijkheden die verbonden zijn met de kerstperiode... Na een dag skiën biedt de Auvergne u haar streekrecepten aan. Op het menu: truffade (aardappelgerecht), aligot (gerecht op basis van aardappelpuree en verse tommekaas), linzen met worst of potée auvergnate (stoofpotje)."

Arnaud Malbos

Ski-instructeur aan de ESF


ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums