.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

De Allier: een opmerkelijke natuurlijke omgeving

De bergen van de Bourbonnais, lokaal "klein Zwitserland" genoemd, het landelijke dal van de Sioule en de Besbre, het majestueuze bos van Tronçais et het dal van de Allier : er zijn volop mogelijkheden voor avontuur tijdens uw vakantie.

De bergen van de Bourbonnais

Tussen de Loire en de Allier vormen "Les Bois Noirs" en "Les Monts de la Madeleine" de bergen van de Bourbonnais. De afgeronde heuvels en de rotspunten torenen hoog over groene dalen vol eiken, kastanjebomen, beuken, dennen en berken. Ze bieden vele mogelijkheden voor tochten te paard, op de ATB fiets of te voet. 400 kilometer uitgezette routes geven de wandelaar de mogelijkheid om de ongelooflijke mooie natuur te ontdekken. De Puy du Montoncel stijgt tot 1 287 meter en biedt een adembenemend uitzicht. De Loge des Gardes, een klein skioord in de winter, ontvangt in de zomer liefhebbers van nieuwe glijsporten.

 

Bos van Tronçais
Bos van Tronçais

Het legendarische bos van Tronçais

In het noordwesten ligt het bos van Tronçais, één van de mooiste bosgebieden van Frankrijk. Dit grote eikenbos van 11 000 hectare telt ook beuken en haagbeuken. De 40 meter hoge stammen plaatsen het bladerdak op de hoogte van de kathedralen. Het bos werd door Cesar doorkruist en door Colbert gerehabiliteerd. Op vele punten ontspringen riviertjes die onder de bladeren doorborrelen: er zijn zo'n veertig bronnen geregistreerd. Sommige eiken zijn 350 jaar oud. De vierkante eik zou geboren zijn rond 1630, de Wachter, met een omvang van 6,55 m, is ongetwijfeld één van de oudste geregistreerde eiken. De Tweeling  zou 403 jaar oud zijn en uit éen enkele stronk! Er zijn in totaal 19 opmerkelijke bomen aangegeven.

 

Val d'Allier
Val d'Allier

Het natuurgebied van het Allier dal

In het Allier dal heeft de rivier het departement zijn idyllische charme verleend. Ten zuiden van Moulins strekt het natuurgebied van het Allier dal zich uit over 21 kilometer. Dit gebied wordt beheerd door het ONF (Staats bosbeheer), de activiteiten worden beheerd door het LPO (vogelbescherming) en  is open voor bezoekers. Volg simpelweg de  uitgezette routes met themaborden. Er zijn meer dan 250 vogelsoorten gerecenseerd. Net zoveel als in de Camargue. Een paar zeldzame en opmerkelijke soorten: de dwergstern, de ralreiger, de Zuid-Amerikaanse bruine reiger, de visarend en de Europese bijeneter met zijn gekleurde veren.

 

Hier en daar

Het landschap van de Bourbonnais, al eeuwenlang ongewijzigd, is een mozaïek van groene velden tussen levende hagen, de rotsachtige Combrailles, omringd door de Cher,  de Sologne Bourbonnaise en het dal van de Besbre, met  beschermde zones voor vogels.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums