.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Aktiviteiten met paarden in de Auvergne, met Patricia Vergnol

Patricia Vergnol biedt lange en korte tochten te paard aan langs de paden die ze zo goed kent. Volgens Patricia gaat er niets boven een rit te paard om de natuurlandschappen van de Auvergne te ontdekken, tussen korte draf en fantastische tochten. De Auvergne verwelkomt immers alles liefhebbers van paardrijden, zowel beginners als gevorderde ruiters, en bezorgt hun een ongeëvenaard gevoel van vrijheid.
Patricia, die ook eigenares is van een vakantiehuisje in Sancy, stelt ons haar favoriete bezienswaardigheden en goede ideeën voor het paardentoerisme in de Auvergne voor.

Patricia Vergnol - Eigenares van een vakantiehuisje
Patricia Vergnol - Eigenares van een ...

De onvermijdelijke tocht te paard op de vulkanen

Wanneer liefhebbers van paardrijden naar de Auvergne komen, zeggen ze vaak meteen: "Ik wil op de vulkanen gaan rijden!". Deze tochten zijn typisch voor de Auvergne. Soms kan je met je paard zelfs in de kraters rijden! De rit op de vulkanen blijft een klassieker van het paardrijden in de Auvergne.

 

Een ongelooflijke verscheidenheid van landschappen voor uw tochten te paard

Tijdens een drie uur durende tocht te paard ontdek je berglandschappen, bergkammen, reliëfvormen die wat grillig zijn... maar toegankelijk met wandelpaarden. Je vindt er op vrij grote hoogte grasrijke hellingen en ook grote hoogvlakten waar de ruiters kunnen beginnen te galopperen. De Vallée de la Fontaine Salée (dal) aan de voet van de Puy de Sancy (vulkaan), het Forêt de Tronçais (bos), de Puy Mary (vulkaan), de grote hoogvlakten van de Haute-Loire… De Auvergne is een paardenregio die tal van schatten herbergt!

 

De ruiterpaden, een nieuwe versie van de paardenvakantie

Tocht te paard op de vulkanen
Tocht te paard op de vulkanen

Overal in de Auvergne zijn ruiterpaden aangelegd en aangegeven, in het oranje. Paardentoeristen kunnen kiezen uit trajecten voor tochten en vakantiehuisjes die afgestemd zijn op hun route. Ze gaan zonder gids op tocht, met hun eigen paarden, en gaan alleen op ontdekking uit in de Auvergne. Deze ruiterpaden stellen eigenzinnige ruiters in staat om op een vrije manier in de Auvergne rond te trekken.

 

Het gezin en de kinderen staan centraal

De pony is een uitstekende tussenweg om heel uw gezinnetje mee te nemen op een tocht te paard. De kinderen worden op kleine pony's gezet en u kunt vertrekken voor een onvergetelijke dag met uw gezin.
De centra voor paardentoerisme bieden vakanties en activiteiten aan die specifiek op paardrijden voor kinderen en tieners gericht zijn.

 

Natuurlijk erfgoed en paardrijden, onlosmakelijk met elkaar verbonden in de Auvergne

De hele dag lang kom je adembenemende landschappen, bloemen, berggeiten, moeflons, enz. tegen.

 

Patricia Vergnol

Eigenares van een vakantiehuisje

en aanbiedster van activiteiten te paard


ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums