.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Tokkelbaan met Crapa'Hutte
Tokkelbaan met Crapa'Hutte

Adrenalineshots voor alle leeftijden!

Klimparcoursen in het bos, via corda, via ferrata, tokkelbanen… manieren genoeg om in de Auvergne veilig sensaties te beleven. Een overzicht van de belangrijkste plekken waar je Tarzan kunt spelen op 2, 10 of 45 meter in de lucht.

Klimparcoursen

 

Meer informatie in het Frans op onze blog

 

Klimparcoursen zijn in. Moeiteloos spelenderwijs boven de grond 'boompje verwisselen' waarbij behendigheid, evenwicht en spel centraal staan. Je beheert zelf je veiligheid en stelt je hoogtevrees op de proef. Je gaat van boom naar boom op de meest vindingrijke manieren, via touwbruggen, koorden, loopbruggen, vangnetten, klimmuren, lianen, of al roetsjend op een tokkelbaan. Het is een echte groeps- en gezinsactiviteit die geen specifieke ervaring vereist en de nodige sensaties oplevert.

Het parcours begint altijd met een deskundige uitleg en het aantrekken van een degelijke uitrusting (helm en klimgordel). Daarna mag je zelf kiezen uit parcoursen met klimmende moeilijkheidsgraad. En dan volg je de veiligheidskabel en zorg je dat je altijd veilig aangelijnd blijft.

Het klimpark Margeride Aventure in de Cantal heeft een speciaal parcours voor peuters van 2 jaar en ouder.

 

De meeste klimparken zijn toegankelijk vanaf de leeftijd van 3 jaar, met speciale klimparcoursen voor ukkies.

 

De Auvergne telt een twintigtal klimparken

 

 

Via corda en via ferrata

Deze activiteit bestaat uit het bewandelen van een steile rotswand of bergkloof met behulp van leeflijntjes, om op een veilige manier sensaties te beleven.

 

Meer informatie in het Frans op onze blog

Het vergt een andere klimtechniek dan sportklimmen, maar de via's zijn niet minder indrukwekkend. Het is een spannende manier om vaak ontoegankelijke, maar sensationele landschappen te ontdekken.

Deze activiteit kun je in je eentje doen als je enige ervaring hebt, of onder deskundige begeleiding.

 

=> Lijst met adressen

 

Uniek en origineel

De Fantasticâble in Super-Besse: sensatie gegarandeerd in een supersnelle roetsj in vogelvlucht op deze reuzentokkelbaan van 1.600 meter lang op 45 meter boven de grond. Het hoogteverschil van deze Fantasticâble is 240 meter, het hoogste in heel Frankrijk. Deze afdaling, die je vliegt als een vogel, kun je zowel 's zomers als 's winters doen, met z'n tweeën of alleen, met een snelheid van maar liefst 120 km/u! Let op, deze tokkelbaan is toegankelijk vanaf de leeftijd van 8 jaar met een lichaamsgewicht vanaf 30 kilo.

De tokkelbaan van Prabouré is de hoogste in het Massif Central: 800 meter ‘vliegen’ op een hoogte van 110 meter boven het dal van de Ance. Je zoeft in zithouding met een snelheid van 80 km/u (60 km/u voor kinderen vanaf 8 jaar!) naar de overkant.

Drie mogelijkheden om terug te komen: voor sensatiezoekers via de rando-ferrata over de loopbrug, via uitgezette wandelpaden voor sportievelingen. Geen zin in lopen? Dan kom je gewoon terug met de auto.

Meer informatie in het Frans

 

 

Meer informatie in het Frans

 

AcroFun van het natuurrecreatiecentrum Aydat-Pessade. Loopbruggen, touwbruggen, reuzentrampolines... 1.500 m² puur plezier, midden in de natuur! Klimmen in netten op een hoogte van 9 meter die platforms, trampolines, tunnels, loopbruggen, glijbanen, enz. vormen. Een compleet veilig speelterrein, toegankelijk vanaf 3 jaar.

 

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums